Behandelingen

Binnen de praktijk van Huidtherapie Leidschenveen voeren wij verschillende behandelingen uit. Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van:

  • Het type behandelingen
  • Wat de behandelingen inhouden
Huidtherapie Leidschenveen

Onze behandelingen

Medische huidtherapie Leidschenveen
Cosmetische huidtherapie Leidschenveen
Acnetherapie
Heeft u last van ontstekingen, onderhuidstalg en mee-eters? Dan is acnetherapie een behandeling die bij u past. Door middel van het reinigen van de huid, verwijderen van talg en het toepassen van zuiverende maskers en peelings word de talgproductie geremd en krijgt u een rustigere en egalere huid.
Acnelittekens
Littekens tgv acne kunnen behandeld worden door het toepassen van medische peelings en micro needling. De behandeling zorgt ervoor dat vlekjes vervagen en putjes gladder worden.
(Hyper) pigmentatie

Heeft u last van donkere verkleuringen of pigmentvlekken? Dit kan behandeld worden door middel van medische peelings en micro needling. Om de effectiviteit van de behandelingen in de praktijk te optimaliseren worden er producten voor thuis geadviseerd.

Micro needling
Micro needling maakt met kleine naaldjes kanaaltjes in de huid. Hierdoor word het herstelproces van de wondgenezing geactiveerd zonder dat er schade in de huid optreed. Door het herstelproces komen groeifactoren vrij die de aanmaak van collageen, fibroblasten en elastine stimuleren. De huid word hierdoor voller, gladder, weerbaarder, steviger en egaler van kleur.

Microneedling is geschikt voor alle huidskleuren doordat er geen beschadiging van cellen plaats vind.

Indicaties: huidveroudering, littekens, striae, hyperpigmentatie, donkere kringen rondom de ogen en rosacea.

Anti-aging
Wilt u het huidverouderingsproces vertragen en beginnende lijntjes verminderen? Bij Huidtherapie Leidschenveen zijn hier verschillende behandelingen voor.

– Mesopeel salicylzuur 50-70%
– Mesoclat peeling van mesoestetic
– Mesopeel TCA peeling
– Micro Needling
– Eyecon oog contour behandeling

Verwijderen Huidoneffenheden
Goedaardige huidoneffenheden zoals fibromen (steelwratten), Verruca seborrhoica (ouderdomswratten) en dermatosis papulosa (oudersdomswratjes bij de donkere huid) kunnen verwijderd worden door middel van cryotherapie, coagulatie. Tijdens de intake word er gekeken welke behandeling het beste bij u past.
Elektrisch ontharen
Heeft u ongewenste witte, grijze, rossige of blonde haargroei die niet behandeld kunnen worden met laserontharen? Dan is elektrisch ontharen een effectieve methode om ongewenste haargroei definitief te verwijderen.

Tijdens definitief ontharen word er lang de haar een dun naaldje in geschoven. Vervolgens word er stroom schokjes gegeven waardoor warmte ontwikkeld. Door het ontwikkelen van warmte word het haarzakje vernietigd en ontstaat er geen nieuwe haar.

Coaguleren van vaatjes
Gesprongen vaatjes kunnen verwijderd worden door elektrische coagulatie.

Bij deze behandel methode worden storende vaatjes met een klein naaldje dicht gebrand. Eiwitten lossen door de warmte op en het bloed stolt. Het bloedvaatje verdwijnt.

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Enkele dagen na de behandeling kunnen er korstjes ontstaan. Laat deze korstjes zoveel mogelijk met rust voor het beste resultaat.

Oedeemtherapie
Oedeemtherapie bestaat uit een combinatie van verschillende behandelmethodes, die als doel hebben het ondersteunen en stimuleren van de lymfeafvoer. Welke methodes er toegepast worden is per persoon verschillend en zal tijdens het eerste gesprek met de therapeut duidelijk worden.

In eerste instantie wordt er gestreefd naar een maximale afname van het volume. Dit wordt behaald door middel van het toepassen van zwachtelen en manuele lymfe drainage (MLD). Zwachtelen zorgt voor afname van vocht en verzacht het weefsel. Als de maximale afname is behaald wordt er steunkous aangemeten, dit is ter vervanging van de zwachtels en is nodig om het resultaat te behalen.

MLD is een massagetechniek die de lymfetransport verbetert door het stimuleren van het lymfesysteem. Daarnaast kunnen verkleefde plekken soepel gemaakt worden.

Littekentherapie
Littekentherapie kan toegepast worden bij Atrofische- en hypertrofische littekens. De behandeling richt zich op het stimuleren van de doorbloeding, het soepel maken van de huid en de zichtbaarheid van het litteken te verminderen. Dit kan behaald worden door het toepassen van een combinatie van littekenmassage, fascietechnieken, zelfmanagement, het gebruik van siliconenpleisters en lymfetape. Ook kunnen er met de inzet van microneedling mooie resultaten behaald worden.
Huidtherapie na borstkanker
De huidtherapeut is vaak betrokken tijdens de nazorg van vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker. Zij kan een rol spelen in het behandelen van de bijverschijnselen van bijvoorbeeld de chemotherapie, bestraling en operatie.

Daarnaast kunnen littekenweefsel en vochtophopingen (door beschadiging van het lymfeweefsel) klachten geven. Het behandelen van deze klachten hebben als doel het verminderen van pijn en lichamelijke klachten. Naast dit doel speelt de huidtherapeut een begeleidende rol tijdens de genezings- en verwerkingsproces. De therapie bestaat vaak uit een combinatie van oedeemtherapie en littekentherapie met fascietechnieken.

Wondzorg
Heeft u last van een wond die maar niet wilt genezen? Ik kan u behandelen en ondersteunen door middel van wondbehandeling.

Welke materialen en welke behandelfrequentie nodig is, is afhankelijk van welke soort wond het betreft. Dit zal tijdens het eerste gesprek in kaart gebracht worden. Tijdens de wondzorg is het belangrijk dat de wond zo schoon mogelijk wordt. Hoe schoner de wond, hoe beter deze zal genezen.

×